Siitostammat Tallissa Elämäni hevoset Uutiset Myynnissä Mediassa Linkit
Siitostammat Tallissa Elämäni hevoset Uutiset Mediassa Walner E L Titan Myynnissä - For Sale Ravilinkkejä Etusivulle
E L Titan
E L Titan

Baron Crown
Baron Crown

Baron Crown 13,4a - 81.847€

Baron oli kuuma, mutta äärettömän kiltti hevonen. Baron opetti minulle sen, että ravihevosta voi valmentaa täysin tavallisesta valmennusohjelmasta poiketen. Baron opetti minulle paljon kilvanajosta, vaikean hevosen valmennuksesta ja hoidosta.

Baron Crown toimi raviuransa jälkeen todella tärkeässä tehtävässä. Se kulki matkakaverina minun hyvien hevosten mukana joka paikkaan. E L Titanin kanssa se kävi kaikki ravimatkat. Muistan aina tallipaikkaa varatessa täytyi saada 2 karsinaa, vierekkäin tai nenät vastakkain pojille. Chicagossa kun olimme pyysin omat erikoispurut hevosille, jotka ei varmasti pölyä ja vaadin samanlaiset myös vanhalle Pakkelle. Siellä vähän pyöriteltiin päätä, että eikö tuo olisi joutanut olla normaali kuivikkeella.

Baron laittoi myös järjestykseen kaikki villit orivarsat. Lastaus hevosautoonkin sujui hienosti kun varsat sai kävellä autoon sen rinnalla. Upea hevonen, kiitos kaikesta.


Random Destiny
Random Destiny

Random Destiny 10,6a - 691.223C$

Random oli kovafysiikkaisin hevonen kaikista, se ei ollut koskaan väsynyt ja tuli lopun aina kovinta. Oli sillä myös vauhtia, lopetti 07,1 kolmevuotiaana kultafinaalissa. 2-vuotiaana se tuli viimeisen vartin puolen mailin radalla 10,1. Tuolloin muistan kun olin pussissa 800 jäljellä ja näytti huonolta ja tuntui pelottavalta kun 2-vuotias alkaa painaamaan naruille selässä ja rakoa ei ole missään. Toivoin vaan, että pääsisin ulos ennen kuin sattuu vahinko.

Jimmy Takter ihaili aina Randomia. Randomin kilpaura loppui neljään peräkkäiseen ykköseen ja viimeisin oli Ontario Sires Stakes Super Final.

Random oli kuuma ja tiukka tamma alussa, vaikka se oli helppo opettaa. Randomin kaverina kulki mukana peitsariruuna Kiasma, joka oli hyvä kilpahevonen. Random on Fönän kanssa tallimme luotettavimpia hevosia lasten hoidettavaksi.


Walner
ME-kasvatti Walner / Photo: Mark Hall

Walner 08,6a - 567.652$

Syntyi huhtikuun 12. päivä kello 3 yöllä. Tamma ei ollut illalla kymmenen aikaan maidossa. Seurasin välillä kamerasta ja kävin katsomassa yhdeltä ja silloin Random oli maidossa. Jäin seuraamaan kamerasta ja kolmelta yöllä syntyi orivarsa ilman ongelmia. Varsa nimettiin Håkan Wallnerin mukaan, jossain vaiheessa rekisteröintiä toinen ällä putosi pois.

Walner oli virheetön kaunis varsa, joka oli alusta saakka terävä. Se juoksi aina muutaman kunniakierroksen kun vietiin ulos tarhaan. Syksyllä laitumen jälkeen Walner ja joku muukin varsa oli saanut takiaisia harjan täyteen, vedin saksilla koko harjan ja etuharjan pois. Myöhemmin talvella Walnerilla kasvoi tuuhea harja. Muistan kun Ilona sanoi, kun olimme ruokkimassa, että tuo on se pureva pörrötukka.

Walner oli energinen ja lihaksikas varsa, se ei koskaan tarvinut normaalista poikkeavaa huolenpitoa. Se oli todella terve ja elinvoimainen hevonen. Walnerin kilpauraa oli uskomattoman hienoa seurata, huikea hevonen.

Phoenix Hornline
Phoenix Hornline

Phoenix Hornline 11,5a - 247.743$

Lempinimeltään Fönä, kovapäisistä kovapäisin tamma. Fönällä oli uskomaton kilpailupää ja fysiikka, se ei koskaan antanut periksi. Monta vuotta meni sen kanssa, että sitä ei kukaan saanut tarhasta kiinni.

Fönällä ajoin sadannen voiton, joka oli myös samalla minun ensimmäinen lähtö ja voitto Kanadassa. Fönä on myös maailman kiltein ja viisain hevonen. Sen kanssa voi matkustaa minne vaan ja kaikki onnistu. Mutta kilpailussa se ei antanut armoa kenellekään. Tyttäreni synttäreillä kaikki vieraat halusivat käydä hevosen selässä. Kymmenen lasta kävi sen selässä 2-3 kierrosta ja kertaakaan se ei edes liikuttanut jalkaansa.

Fönän varsoilla on ollut hyvä kilpailupää kaikilla ja ne ovat olleet alusta saakka ravureita. Fönällä olen ajanut 3 rataennätystä.


Christiana Hanover

Christiana Hanover 10,6a - 326.511C$

Christianaa kutsuimme Tintiksi, se oli Ilonan helppo sanoa. Christianalla ajoin ensimmäisen starttini ja voiton Amerikassa Meadowsin raviradalla. Christiana oli vaivainen alusta saakka, sitä hoidettiin paljon, mutta se palkitsi kaiken.

Kova pää, fysiikka ja kova luonne. Muistan kun se puri mua käsivarteen kun valjastin sitä Poconossa, taputin vaan sitä ja sanoin, että kohta kuritat vastustajiakin ja niin me voitettiin Pennsylvania Sires Stakes uudella rataennätyksellä. Moni Maker finaalissa meillä oli lähtörata 9 ja sisärataa ei nähty kertaakaan ja voitettiin se ja lyötiin 5 tammahambon parasta siinä. Silloin tunsin jo kun menin esittelyyn, että nyt hevonen on erityisen hyvä.

Christianan kanssa matkustaessa saatiin uusia ystäviä. Meadowsin reissuilla tutustuimme Rick ja Gina Beinhaueriin, joilla oli Sierra Kosmos. Saimme olla heidän hienolla farmilla hevosten kanssa. Lexington reissulla olimme Steve Wallerin farmilla. Christianan mukana kulki punainen peitsari Brodsky. Christiana opetti minulle ehkä kaikkein eniten kengityksestä.


E L Titan
E L Titan / Photo: Nigel Soult

E L Titan 09,2a - 702.473$

Kun näin Titanin ensimmäistä kertaa, ajattelin että siinä on hevonen mistä olen aina haaveillut. Titan näytti ihan laukkaratsulta, se oli uskomattoman jalo ja liikkui kuin jousilla. Titan oli huippuhevonen. Siinä myös yhdistyi kaikki hyvä vauhti, fysiikka, tekniikka ja erityisesti kultainen pää. Titan ei myöskään kaihtanut paikkaa johtavan rinnalla.

2-vuotiaana se löi Trixtonin ulkopuolelta Red Milella. Uskottoman hieno voitto kun parhaat ystävät olivat kannustamassa. Hoosier Parkissa jatkettiin voitolla, joka on tärkeä siitä kun isäni oli siellä mukana.

3-vuotiaana tiesin, että Titan pystyy lyömään Father Patrickin, sanoin siitä jo Chicagossa Ronille (Pierce) ennen lähtöä. Lähdön jälkeen Roni sanoo, että olisit sanonut että tämä on näin hyvä niin olisin lyönyt sen. Roni tuli pesemään hevosen, kuivasi ja loimitti. Harvalla oli 8000 voiton groomia. Hoosier Parkin Carl Erskine lähdössä sitten Father Patrick joutui taipumaan. Myöhemmin ajoin itse Titanilla Galt Trotin voittoon Chicagon Maywoodissa.

Titanista voisi sanoa, että se oli kiltti mutta raju. Siitä huokui uskomaton voima kun istui kärryillä. Naapurin Blair Burgess (valmentajana 2 Hambletonian voittoa) sanoi kun ratsastelin Titanilla, että nyt hän tietää kenellä on kallein ratsu. Blair oli Titanin suurin ihailija.

Titanin kanssa tutustuin Chicagon alueeseen, jossa olimme Andersonin tallissa. Hoosierin kisoissa olimme Stohlerin farmilla. New Jerseyn reissulla olimme Svanstedtin farmilla. Kentuckyn reissulla Duboisilla. Hienoja voittoja ja ystäviä toi minulle E L Titan.

Copyright © Wania Racing Oy